ŠTA ĆE BITI SA PENZIONERIMA KOJI NISU NA SPISKU ZA POMOĆ? Ovo su najnovije informacije
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

ŠTA ĆE BITI SA PENZIONERIMA KOJI NISU NA SPISKU ZA POMOĆ? Ovo su najnovije informacije

Precizne analaize se trenutno rade u Savezu penzionera

Objavljeno:

Za pakete solidarnosti za koje je konkurs raspisan 29. aprila javilo se nešto više od 55.000 penzionera koji ispunjavaju uslove.

Preliminarna lista je izašla 30. aprila, rok za prigovore je istekao i uglavnom su rešeni na lokalnom nivou tako da drugostepena komisija koja sada radi gotovo da i nema posla, kaže nam sekretar Saveza udruženja penzionera Dragan Petković.

Tako će, prema planu, konačne liste izaći 16. ili 17. maja a podela paketa kreće 20. maja i treba da bude završena u roku od mesec dana, odnosno do 20. juna.

Bilo je dve-tri hiljade više prijavljenih i to se uglavnom odnosi na ruralne sredine gde mahom žive poljoprivredni penzioneri sa primanjima ispod propisanog cenzusa, kaže Petković i naglašava da će Savez penzionera nastojati da u saradnji sa lokalnom samoupravom i donatorima iznađe mogućnosti da i oni dobiju pakete te da niko ne ostane „praznih ruku“.

1 / 7 Foto: Beta / Dragan Gojić

Kako naglašava Petkovič, ponuđač je izabran u roku, ugovor potpisan, te je na redu priprema paketa i koordinacija sa opštinskim udruženjima penzionera kako bi sve proteklo u najboljem redu i na vreme.

Sadržaj svih paketa je isti, oni teže oko 10 kilograma, a u njima su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu.

Precizne analaize se trenutno rade u Savezu penzionera, a procena je da se na konkurs za pakete solidarnosti koje finansira Fond PIO javilo dve-tri hiljade više korisnika od procenjenih 55.000.

Cenzus za ove pakete bio je visina penzije do 24.987,67 dinara.

Prednost su imali penzioneri koji su samohrani, stariji, u čijim je porodicama njihova penzija jedini izvor prihoda.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Penzionisani / Vesna Pejčić /Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.